HIERONTA

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä, rentouttavaa ja lihaskireyksiä poistavaa hierontahoitoa.

Hieronta on erinomainen hoitomuoto myös akuutteihin lihasvaivoihin. Hieronta vähentää tutkitusti kiputiloja niin pää- kuin niskahartia-alueilla sekä muualla kehossa.

Lihaskalvo-kiputilojen hoito pehmytkudos tekniikoilla

Lihaskalvossa on kipuhermopäätteitä. Esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinten kiputilat herkistävät lihaskalvojen kipupäätteitä – jolloin lihaskalvo aristaa voimakkaasti. Tutkimuksissa on todettu, että jos kipu saadaan helpottumaan, niin aristus vähenee. Tästä on kyse lihaskalvohieronnassa. Mekaanisella käsittelyllä aiheutetaan paineärsytystä lihaskalvoille ja se poistaa kipua heikentämällä kipuhermojen aktiivisuutta.

Triggerpisteiden hoitoa manuaalisesti

Triggerpiste on pistemäinen kohta luustolihaksessa, joka on yhteydessä herkistyneeseen ja palpoitavissa (kosketuksellla tunnettavissa) olevaan jännittyneeseen juosteeseen. Se on sähköisesti aktiivinen paikka, joka on yhteydessä supistuneeseen solmukkeeseen. Piste on herkkä kompressiolle (paineelle) ja yleensä aiheuttaa säteilevän kivun. Hoitona käytän iskeemistä kompressiota eli aluksi paikallistan triggerpisteen, jonka jälkeen alan painamaan triggerpistettä tasaisesti. Lisään painetta sitä mukaa, kun kipu rauhoittuu (jännitys ”sulaa”) ja jatkan tätä, kunnes lihas rentoutuu ja kipu poistuu.

Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronnalla saadaan lievitettyä lihasjännityksiä pään- ja niskanalueella. Hieronnassa käsitellään kasvojen alue sekä puremalihakset poskien sisäpinnoilta. Näiden lisäksi käsitellään myös niska-hartiaseudun alue, rintalihakset ja pää.

Kaikki hieronnat voidan suorittaa asiakkaan haluamassa paikassa. Kotikäynnit seuraavilla paikkakunnilla: Pori, Pomarkku ja Noormarkku.

Kysy lisää

Ulla
p. 044-0195476
info@barkaani.fi